Élet az óvódában

Az óvoda 7:30 és 17 óra között van nyitva. A gyermekek 7:30-tól érkezhetnek, de a hivatalos óvodai programok 8:30 és 16 óra közé esnek. Az adott hónapban feldolgozásra szánt   témákat előre kihirdetjük, illetve minden hét elején rövid összefoglalóban tájékoztatjuk a szülőket az előző heti foglalkozásokról. Zárt facebook oldalunkon keresztül a szülők tájékozódhatnak a napi eseményekről, videókkal és fényképekkel tarkított „élménybeszámolót” nézhetnek meg gyermekeik mindennapjairól.

Már az óvoda alapításakor különös hangsúlyt helyeztünk arra, hogy olyan oktatási programot alkossunk, ami figyelembe veszi, hogy minden gyermeknek különböző a családi háttere, személyisége, tanulási metódusa. Különösen igaz ez, amikor egy olyan közösséget hozunk létre, ahol a gyermekek sok országból érkeznek. Úgy gondoljuk, hogy az óvodai oktatásnak a legfontosabb elemei a magas fokú, egyéni igényekhez igazodó, főleg játékon keresztül megvalósuló tanulás, a boldog, gondoskodó környezet, a biztonságérzet és a barátkozás.

Mint megannyi ezzel foglalkozó specialista, mi is úgy gondoljuk, hogy a gyermek fejlődését leginkább az aktív, változatos tanulás szolgálja, melyhez sok hasznos segédeszközzel rendelkezik az óvoda. A gyermekek ezért kipróbálás útján, az érzékszerveiket használva tanulhatnak nálunk, egyedi igényeiknek, erősségeiknek megtalálására fókuszálunk. A tanárok figyelemmel kísérik a gyermekek napi fejlődését, figyelembe véve, hogy a csoportos foglalkozások mellett sokszor külön figyelmet is igényelnek, főleg a kisebb gyerekek.

A fentiek miatt fontos, hogy minden csoporthoz 2 tanár tartozik, akikkel kis csoportokban tanulnak a gyerekek, játszanak, fejlesztik képességeiket-kézségeiket, és tanulják a szociális interakció szabályait… És persze azt, hogy az ember családja mellett az óvoda a legjobb hely a világonJ Minden gyerekünk nagyon szeret hozzánk járni, egyetlen gyermekünk sem választott még másik óvodát, ha nem költözött el hazánkból.

info@undertherainbow.hu  • +36 30 231 81 81 +36 1 274 72 02  
1029 Budapest, Feketerigó u. 20.